GAZİANTEP / NİZİP - Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Bütün ümidim gençliktedir."

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

May

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda Laboratuvar Hizmetleri Alanı Gıda, Tarım ve Hayvan Sağlığı Laboratuvarı Dalı açıldı. Bu yıl ilk defa bu bölüme aldığımız 9/C sınıfı öğrencileri okulumuzun giriş bölümünde yer alan bahçeye biber, domates, patlıcan, fasulye, gül ve çiçek ektiler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarının sekizinci sınıf ve son sınıf öğrencilerini hem mesleki eğitimle tanıştırmayı hem de iş dünyasıyla buluşturmayı, kariyer planlamalarına destek olmayı ve geleceğin meslekleri ile istihdam fırsatları konularında bilinçlendirmeyi amaçlanarak Gaziantep Orta Doğu Fuar merkezinde yapılan Kariyer ve Mesleki Eğitim Günlerine katıldık. Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Akıllı Ayna, Yaşamak İstiyorum, Algoritma Düzlemi, 99'lu Sayıcı, Melodi Devresi, LDR Sokak Lambası, Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi, Uzaktan Kumandalı Araba, Akıllı Otopark, Akıllı Kapı, Akıllı Ev Projeleri ile Mesleki Eğitim Günlerine katılmışlardır. Başta Bilişim Teknolojileri Alan öğretmenlerine ve öğrencilerine olmak üzere emeği geçen tüm idarecilere ve öğretmenlere teşekkür ederiz.

May

O Ses yarışmasında finale kalan okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı 11/A sınıfı öğrencisi Samet ŞAHİN’i tebrik eder, öğrencimizi yarışmaya hazırlayan müzik öğretmenimiz İbrahim İVEN’e emeklerinden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.